spot-plese

Ekipa

Živa Radulovič

- Vodja Plesni klub Spot 

- koreografinja 

1239364 10201975643572355 1188822047 n- Plesna vaditeljica – moderni tekmovalni plesi

- Plesna sodnica – moderni tekmovalni plesi

Že kot majhna deklica sem svojo plesno pot začela z baletnimi koraki. Po končani Srednji baletni šoli, me je za novi stil plesanja navdihnil svetovno znan plesni pedagog Fred Laserre. Od znanja baleta, hortona in jazza se je moja pot obrnila na moderne tekmovalne plese(hip hop, show dance, streetdance, …). Svoje plesno znanje vsako leto dopolnjujem v Londonu, Los Angelesu,Italiji,.., kjer obiskujem plesne delavnice najbolj priznanih koreografov nasvetu (Marty Kudelka, Tony Czar, Shaun Evarista, itd.). Kot plesalka sem nastopala na različnim prireditvah in oddajah ( Spet doma, Pozdrav poletju,Cvetličarna, ...)in sodelovala z različnimi pevskimi izvajalci (Čuki, Kingstoni,Rock'n' Band, Nuša Derenda, ...). Sedaj že 11. leto prenašam svoje znanje na mlajše in starejše generacije, tako v svojem kot tudi v drugih plesnih klubih in organiziram plesne workshope (delavnice). S svojimi plesalci iz Plesnega kluba Spot dosegam odlične rezultate na državnem, evropskem in svetovnem rangu.

 


 

 

Iris Ošlaj

iris

- Vodja Plesni klub Spot Ljubljana

Muzikal je bil že od nekdaj moja velika ljubezen in ker je v Sloveniji tovrstnih programov vedno manjkalo, je v meni vse bolj rastla želja, da bi kot dolgoletna plesalka in pevka ponudila mladim tisto, cesar sem si sama vedno želela – torej združiti glasbo, ples, petje in igro. 15 let sem si znanje in izkušnje kot profesionalna plesalka in kot uciteljica plesa nabirala v Plesni šoli Bolero, 10 let sem obiskovala Glasbeno šolo Franca Šturma v Šentvidu in klavir pri mentorici Mojci Furlan, kasneje pa sem se zacela resno ukvarjati tudi s petjem in ucenjem solopetja pri odlicnih glasbenih pedagogih (Nuška Drašcek, Nataša Nahtigal). Predvsem zadnja leta sem iskala pravo kombinacijo zase, želela sem združiti vse, kar me v življenju resnicno veseli in ker tega nikjer drugje nisem dobila, sem se odlocila, da grem kljub nekaterim pomislekom na lastno pot. Pri tem me vsekakor najbolj veseli dejstvo, da imam ob sebi najboljšo ekipo, kar bi si jo lahko zamislila. 

 


 

 Sara Golob

- Jazz (začetniki in nadaljevalci)sara

- Balet (začetniki) 

Svojo prvo plesno vlogo - kot Metka v Kekcu - sem dobila, ko sem bila stara komaj 4 leta. Sprva sem trenirala balet v plesni šoli Royal Dance School v Montrealu v Kanadi, nato pa tekmovala v plesnih zvrsteh kot so Jazz, Show, Hip hop in Step. Sodelovala sem z Anžejem Dežanom, Iris, Saško Lendero in plesne čevlje obula na različnih prireditvah (EMA, Noc na Ljubljanici, Adam in Eva, Miss Kongo, Trnfest, Blejski Festival, Pesem poletja, Melodije morja in sonca, otvoritev stadiona Stožice,... ) in televizijskih oddajah (Na Zdravje, Mario, Vzemi ali pusti, Pod klobukom, Novoletna oddaja RTV, Pink TV). Udeležujem se plesnih izobraževanj v tujini (London),  prejela pa sem tudi štipendijo za šolo Musical Theatre Bavaria. Bila sem trenerka pionirske tekmovalne show dance sekcije v Plesnem klubu Bolero, svoje znanje pa podajam tako najmlajšim kot tudi malo starejšim. Življenje brez plesa zame ne obstaja in menim, da je ena od stvari, ki lahko reši vecino problemov prav ples!  

 


 

Vid Vidmar a.k.a Widi

- Breakdance

Z breakdance-om  se ukvarjam že 10 let. Sem še vedno aktiven plesalec in član skupine Flow From Below. Tekmovanj se udeležujem tako v Sloveniji kot v tujini. Skupinske treninge breakdancea vodim že 2 leti, občasno pa tudi delavnice za začetnike in bolj izkušene plesalce.vidmar

Rezultati v letih 2011/2012:

  • Break the Floor 1.mesto 1vs1 (Slovenija,Celje 2011)
  • Itak throwdown 1.mesto 1vs1 (Slovenija,Ljubljana 2011)
  • Rock the Universe Seven 2 smoke zmagovalec (Slovenija,Kamnik 2011)
  • Take a break vol.2 Seven 2 smoke zmagovalec (Srbija,Beograd 2011)
  • Enter the dragon2 3vs3, 2.mesto (Slovenija,Postojna 2012)
  • Cross Festiva2 1vs1,1. mesto and 1.mesto 2 vs 2(Avstrija,Celovec 2012)
  • Osg 12 9vs9,1. mesto (Madžarska,Budimpešta 2011)
  • King of the Concrete 2vs2, 2. mesto (Slovenija, Ljubljana 2012)
  • Red Bull BC One Cypher 1vs1, polfinale(Slovenija, Ljubljana 2012)

 


 

Pia Arhar

- Ritmična gimnastika

pia

Ritmična gimnastika je moja prva ljubezen, ki sem jo spoznala že v vrtcu. Pri petih letih sem se skupaj s starši odločila, da jo začnem redno trenirati.  Kolebnica, obroč, žoga, kiji in trak so rekviziti, ki so pritegnili vso mojo pozornost, tako da sem iz leta v leto vestno vadila in napredovala. S tem so prihajali tudi vedno večji uspehi na različnih tekmovanjih. Prepotovala sem veliko sveta in bila celo na Japonskem. Zdaj lahko s ponosom povem, da ritmično gimnastiko še vedno treniram in pri njej vztrajam že kar 17 let. Kmalu bom zaključila s študijem na Pedagoški fakulteti in upam, da bom postala odlična vzgojiteljica. Poleg uspešnega dokončanja študija pa je moj cilj tudi ta, da sama nekoč popeljem podmladek do lepih uspehov v ritmični gimnastiki. Ker imam že mnogo izkušenj s predšolskimi otroki, sem prepricana, da bomo skupaj preživljali lepe trenutke, in vas z velikim veseljem vabim, da svoje malčke vpišete v našo plesno šolo.

 

 


 

Anja Milekšič

- Zumba (Grosuplje)  anja mi

S plesom sem se seznanila pri sedmih letih, ko me je očaral jazz balet. Pod okriljem plesne šole Urška sem izpopolnjevala svoje znanje in se udeleževala tako državnih kot evropskih in svetovnih prvenstev. V srednji šoli sem odkrila še cheer leading, ki me je prevzel za naslednja 4 leta. Takrat sem že vedela, da je ples moj način življenja, vendar mi je kljub vsemu ves ta čas nekaj manjkalo. Leta 2010 sem se tako udeležila prve ure Zumbe in ugotovila, da je to to, kar iščem: ples, energičnost, zabava, nasmejani obrazi, sproščenost, užitek. Vse na enem mestu, zapakirano v 60 minut Zumbe. Decembra 2012 sem postala Zumba inštruktorica in od takrat naprej se trudim, da bi bila vsaka moja ura učinkovit trening, okrašen z smehom in zabavo.


 


 

 Marjeta Pandža

- Zumba (LJ)marjeta

Že od malih nog je ples moj vskadanji spremljevalec v življenju. Že pri  7-ih letih sem se začela profesionalno ukvarjat s plesom in sicer v Plesni šoli Kazina. Obiskovala sem ure Jazz baleta in Stepa. V tem času, 12 let, smo kot formacija dosegali izjemne rezultate, tako na državni, kot tudi svetovni ravni.  Zadnja leta pa sem svojo strast odkrila v bolj latino ritmih. Pred tremi leti sem začela plesati salso, katera me je prevzela do te mere, da sem  napredovala do same Master latin show skupine, s katero nastopamo na raznih prireditvah. V približno enakem obdobju pa se je pojavila tudi nova zvrst vadbe, ZUMBA. Slednja je obnorela cel svet, v enaki meri pa je obnorela tudi mene. Je izredno zabavna in energična skupinska vadba, ki združuje vse latino ritme, vse od temperamentne salse, čutne bachate, pa do razvpitega reggaetona.  V ta namen sem se odločila, da jo začnem tudi sama poučevati. Na naših urah Zumbe, smeha in zabave nikoli ne manjka

 

  


 

Nataša Zorc

- Joga 

nataša

Od nekdaj sem rada v gibanju, poleg otroškega tekanja sem in tja, ter plezanja po drevesih, je bil ples moja prva ljubezen. Skozi ples sem začutila telo, ter začela raziskovati gibanje, pripovedovati zgodbe s telesom. Moja druga radovednost je izvor vsega, starodavne tradicije, korenine gibanja, ki segajo v pradavnino - ta raziskovanja so me povezala z jogo. V jogi se srečata gib in mirovanje, ples in trenutek tišine, lahko ostajaš samo pri telesnem, lahko se poglobiš vase. Joga je tudi mene peljala prek vseh poti, najprej kot sistem za krepitev in raztezanje telesa, potem me je naučila, da se je treba umiriti, si vzeti čas zase, se poslušati, upoštevati lastna občutja. S tečajem za učiteljico joge, sem svoja znanja še nadgradila in sedaj vsa spoznanja z veseljem in ljubeznijo delim naprej. Na mojih urah joge se boste srečali z dinamično obliko joge, ki me še vedno povezuje s plesom, poudarek pa bo tudi na osrednjem delu telesa – centru, ki me veže s pilatesom, ki ga poučujem že šest let. Takšna je moja pot, z veseljem vas vabim, da se mi pridružite pri raziskovanju.